Bemutatták az új Ferrarit

2008.01.06. 17:46
A tavalyihoz képest új aerodinamikai megoldásokkal és új sebesség váltóval vág neki az idei Forma-1-es szezonnak a Ferrari. Ez a csapat ötvennegyedik F-1-es autója.

A nemzetközi sportsajtó nyolcvan reprezentánsának jelenlétében vasárnap Fioranóban bemutatták a Ferrari új Forma-1-es autóját, a F2008 jelzésű gépet.

Az ötvennegyedik autó

Az első köröket hétfőn teszi meg a tűzpiros versenyautóval a fioranói pályán a finn Kimi Räikkönen, aki tavaly megnyerte az F1-es világbajnokságot. A Ferrari nem csak egyesben diadalmaskodott tavaly, de a konstruktőrök között is elhódította a vb-címet.

F2008

Az F2008-as az ötvennegyedik Forma-1-es Ferrari autó. A tavalyihoz képest új aerodinamikai megoldások vannak rajta, és új a sebességváltója is.

Reménykedhetnek a szurkolók

Az új autó az elektronikai szabálymódosításoknak megfelelően változott, így okkal reménykedhetnek a szurkolók, hogy egyéniben és csapatban is sikerül a címvédés.

A világbajnokság a március 16-i Ausztrál Nagydíjjal kezdődik Melbourne-ben. A csapat másik autóját a brazil Felipe Massa vezeti majd.