Vasárnap új Ferrari, hétfőn McLaren

2008.01.04. 11:07
Már január első hétvégéjén elkezdödnek a 2008-as, Forma-1-es autóbemutató ünnepségek: vasárnap a Ferrari kezdi a sort. Hétfőn itt az új McLaren, majd még öt kocsit láthatunk január végéig.

Elkezdődnek, a szokottnál valamivel korábban, már a hétvégén a Forma-1-es autóbemutatók: elsőként, vasárnap a Ferrari, hétfőn a McLaren leplezi le 2008-as versenygépét.

Az olaszok saját pályájukon, Fioranóban, az angolok motorszállítójuk, a Mercedes stuttgarti központjában gurítják ki a garázsból új modelljüket. Ron Dennis gárdája eredetileg nem tervezett prezentációt, de végül meggondolta magát.

A két legnagyobb után, 10-én jön a Toyota Kölnben, majd 14-én a BMW Münchenben, illetve 16-án a Red Bull-Renault Jerezben. Mintegy két hét szünetet követően a Honda január 29-én európai bázisán, Brackley-ben, a Renault 31-én, Párizsban mutatkozik be.

Őket követte volna a Williams-Toyota február 2-án, Grove-ban, de ők is meggondolták magukat, és inkább nem rendeznek ünnepséget.

Januári autóbemutatók

Ferrari - 6., Fiorano
McLaren - 7., Stuttgart
Toyota - 10., Köln
BMW - 14., München
Red Bull - 16., Jerez
Honda - 29., Brackley
Renault - 31., Párizs

A két kiscsapat, a Super Aguri és a Force India még nem közölte, mikor és hol lehet látni új kocsiját, a Toro Rosso a tavalyi gépével kezdi az idényt, és azt használja az első négy nagydíjon.

A világbajnoki sorozat március 16-án, Ausztráliában indul.