Schumacher a Ferrari hivatalos tesztpilótája

2008.01.11. 18:44
A volt hétszeres világbajnok posztot kapott a ferrarinál: feladata az F1-es autók fejlesztése, hamarosan újra volán mögé ül.

Hivatalosan is a Ferrari Forma-1-es csapatának tesztpilótája lett Michael Schumacher. A volt hétszeres világbajnok a La Gazzetta dello Sport-nak árulta el, véglegesítették pozícióját az istállónál.

"Kellett egy kis idő, míg meghatároztuk, de most már tiszta a szerepem. El kellett döntenünk, hol lennék a leghasznosabb, végül a versenyautók fejlesztése mellett döntöttünk" - nyilatkozta Schumacher, aki a tavalyi szezon után kétszer is kipróbálta a Ferrari F1-es gépét, félig szórakozásból, félig, hogy tapasztalatával segítsen annak javításában.

Az új autót, az F2008-ast vasárnap mutatta be, hétfőn próbálta ki a gárda, világbajnokával, Kimi Raikkönennel a volánnál.

"Még nincs meg, mikor vezetem az autót. A helyzettől függ, ha a csapatnak szüksége van rám, szívesen beülök, de nem túl gyakran" - mondta a klasszis.

Raikkönen a hét közepén, a Ferrari Madonna Di Campiglió-i PR-rendezvényén arról beszélt, szívesen veszi Schumacher segítségét, leginkább, ha ő vagy társa, Felipe Massa valamilyen okból nem ülhet autóba.

Az F2008-ról a német exversenyző egyelőre csak röviden beszélt: "Igéretes, de a jelenlegi még nem a végleges változata. Hogy kiderüljön, milyen valójában, az ellenfeleink eredményeit is ismernünk kell".

Az F1-szezon március 16-án kezdődik Ausztráliában, a csapat vezetői állítják, a gép akkorra több helyen átalakul.