Félelmetes időket fut Kimi Raikkönen

2008.02.06. 14:02
Két másodperccel javította meg ferraris csapattársa, Felipe Massa tavalyi pole pozíciós köridejét Kimi Raikkönen a keddi bahreini tesztnapon.

Megdöntötte hétfőn, kedden pedig tovább javította Felipe Massa tavalyi első rajtkockát érő idejét Bahreinben Kimi Raikkönen. A Ferrari pilótája a leggyorsabb volt a gyakorláson, könnyedén megverte a szintén a sivatagi pályán készülő Toyota pilótáit.

A világbajnok kedden teljes nagydíjhétvégét próbált végig, az időmérő szimulálásakor futotta az 1:30.595-ös kört. Massa 2007-es pole pozíciós teljesítménye 1'32"652 volt.

A gazzetta.it tudósítása szerint az F2008-as Ferrarival a finn folymatosan 1:32 és 1:33 között száguldott, bő egy éve Massa leggyorsabb fordulója a futamon 1'34"067 volt.

Ellenfele nem volt Raikkönennek, mivel a legtöbb istálló nem utazott el a Közel-Keletre, a tesztpilóta Luca Badoert simán verte, a Toyoták meg nem jelentettek számára kihívást: Timo Glocknál 2,3, Jarno Trullinál 2,8 másodperccel bizonyult jobbnak.

A japán autók ráadásul lerobbantak, Trulli biztosan, Glock valószínűleg váltóproblémák miatt.

Raikkönent az időjárás is segítette, egész nap tökéletes napsütésben, nem túl melegben, szinte teljes szélcsendben gyakorolhatott.

A téli tesztidény előtt a legtöbb szakértő arra számított, a kipörgésgátló és a többi elektronikus segédeszköz betiltásával az autók lasssabbak lesznek, de hamar kiderült és újfent bebizonyosodott, a kocsik gyorsultak 2007-hez képest.

Bahreinben persze számíthatott a Bridgestone új, nemrég kifejlesztett, kedvezőbb gumikeveréke is.