Hamilton: Jó lett volna legurítani egy sört

2008.03.25. 11:42
Sörözni akart a kocsiban Lewis Hamilton, amikor látta, hogy szerelői szenvednek a csavarkulccsal. Kimi Raikkönen pezsgőzött, mert nyert, a Ferrari-főnök dicsért. Vélemények a hétvégi Malajziai Nagydíjról.

Csak ötödik lett egy szerencsétlen hiba miatt a Malajziai Nagydíjon Lewis Hamilton: első boxkiállásakor kocsijának jobb első kerekét alig tudták levenni a szerelők, mert elromlott a csavarkulcs.

Az angol büntetés miatt csupán a kilencedik helyről rajtolt, de a rajtnál már az ötödikre jött előre.

"Jó helyzetben voltunk legalább a harmadik helyhez, ám a probléma rengeteg időnkbe került" - idézte őt a futam után az autosport.com.

Hamilton tehetetlenül nézte, amint kínlódtak kollégái: "Mire gondoltam abban a 20 másodpercben? Hogy szívesen lenyomnék egy sört."

Kimi Raikkönen pezsgőjéből a szájába és a szemébe is jutott

Pezsgőztek viszont a rivális Ferrarinál, mert pilótájuk, Kimi Raikkönen nyert. Ausztráliában csak egy pontot szerzett a világbajnok, majd egy héten belül javított, és már csak hárommal van lemaradva Hamiltontól.

"Kicsit komplikált szezonkezdet volt, de végig bíztam az istállóban. Még ennél jobbak is tudunk lenni" - fogadkozott Raikkönen, akit a Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo megdicsért.

"Pont ilyen reakcióra számítottam, mert tudom, milyen erős a kocsink és a csapatunk. Különösen Stefano Domenicalinak örülök, és Kimi Raikkönennek, aki tökéletes volt. A szurkolóink jobb húsvéti ajándékot nem kaphattak volna" - mondta a főnök.

Domenicali múlt decemberben vette át a gárda irányítását, első futamgyőzelme volt a malajziai.