Kifogyott a benzin Raikkönen Ferrarijából

2008.03.21. 21:32
A Ferrari és a McLaren is a tervek szerint készül a Malajziai Nagydíjra, bár Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton is időt veszített pénteken: a finn autójából kifogyott a benzin, az angolnak váltógondjai voltak.

Kifogyott a benzin Kimi Raikkönen autójából a Malajziai Nagydíj első szabadedzésén, mert a pilóta és mérnökei félreértették egymást a rádión. A finn így mindössze nyolc kört tudott megtenni, tízzel kevesebbet a tervezettnél.

"Reggel időt veszítettem, mert kommunikációs hiba történt" - adta ki Raikkönen-közleményben a Ferrari.

A világbajnok állítja, a hibának nem lesz hatása: "A második tréningen mindent bepótoltunk. A kocsi jól megy, elégedett vagyok."

A 28 éves klasszis előbb a második, majd a harmadik helyen végzett, mindkétszer csapattársa, Felipe Massa mögött.

Pénteki képek Sepangból - galéria

A Ferrarinál tavaly a Magyar Nagydíj időmérőjén fordult elő hasonló malőr, akkor a brazil gépét felejtették el újratankolni.

A pénteki nap leggyorsabbja Raikkönenék riválisa, Lewis Hamilton lett. Ő váltógondok miatt körözött kicsit kevesebbet az első szabadedzésen.

"Örülök a mai eredménynek, az autó végig gyors volt. A délelőtti tréning nem ment tökéletesen, akadt egy kis probléma a kocsival, de a programunkat ez nem befolyásolta. Gumikat és különböző beállításokat próbálgattunk" - közölte a McLaren Hamiltont idézve.

Az időeredmények alapján a két legerősebb csapat versenyzői a favoritok Sepangban, de csak akkor, ha száraz futam lesz. A meteorológusok esőt, sőt viharokat jósolnak, vizes pályán pedig szinte minden autó egyformán esélyes.