2,75 milliárd a hungaroringi jegybevétel

MTI/Index
2008.07.22. 14:33 Módosítva: 2008.07.22. 14:33
Megdőlhet a jegyeladási csúcs a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon, és akár már egy bő hét múlva meghosszabbíthatják a mogyoródi pálya Forma-1-es szerződését: 2016-ig lehet hazánkban F1-futam.

Rekordbevétel lehet az idei magyar Forma-1-es futamon, jelentette be Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A világbajnokság jelenlegi, kiélezett állásának köszönhetően valószínűleg rekordszámú néző érkezik Magyarországra, így a jegyeladások is csúcsot dönthetnek. Jelenleg huszonöt százalékkal állnak jobban, mint tavaly ilyenkor, így várhatóan megdől a 2000-ben felállított 12 millió eurós - 2,75 milliárd forintos - bevételi csúcs.

Az esemény siófoki sajtótájékoztatóján az is elhangzott, tárgyalnak Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 első emberével a Hungaroring 2011-ig szóló szerződésének további öt évvel való meghosszabbításáról.

"Nagyon jól alakulnak a dolgok, ezért nem lepődnék meg, ha már a versenyhétvégén bejelentenénk az új megállapodást" - nyilatkozta Palik.

A szervezők egymilliárd forintért fejlesztették a mogyoródi pályát: a paddock méreteit alaposan megnövelték, a pálya 6-os és 7-es kanyarjában új rázóköveket kellett elhelyezni, a célegyenesre ráfordító kanyart pedig már műfű veszi körül.