Láb föl, fagyi a kézbe, nézem az olimpiát

2008.08.07. 07:38
A héten kezdődik a pekingi olimpia, Forma-1-futam csak a játékok utolsó hétvégéjén lesz. Lewis Hamilton biztosan nézi, úgy, mint a gyerekek és az igazi sportrajongók szokták.

Három hétig szünetel a Forma-1 a vasárnapi Magyar Nagydíj után, a következő futam az augusztus 24-ei Európa GP lesz Valenciában.

Hamilton és Kovalainen a Hungaroringen
Hamilton és Kovalainen a Hungaroringen

A legtöbb pilóta nyaralni megy, családjával, barátnőjével tölti az időt. A tavalyi győztes, idén peches Lewis Hamilton edzeni fog.

”A Hungaroring kikészíti a pilótákat, iszonyú forró ez a verseny. Az időjárás jó, nekem tetszik, úgy tűnik, itt sosem esik az eső. Persze, ez nagyon megterhelő” – nyilatkozta a Vodafone McLaren Mercedes pilótája a Hungaroringen.

Defektje és ötödik helye ellenére is öt ponttal vezeti a világbajnokságot, így a legkedvezőbb helyzetből várhatja a folytatást. Az előny nem sok, így nem lehet lazítani: ”A szezon előtt vagyunk a legjobb kondiban, a háromhetes szünetben ránk fog férni a pihenés. Regenerálódunk, de tréningezünk, próbáljuk visszaszerezni az idény eleji formát. A háromhetes szünet végére megint fittek leszünk, azzal kell kitartanunk az év végéig”.

A pekingi olimpia idején nem lesz F1-futam, így a versenyzők is követhetik az eseményt. Rubens Barrichello kedveli a játékokat, Giancarlo Fisichella szintén, Jarno Trulli igazi rajongó, négy éve, Athén előtt felvetette, az olimpián is lehetne Forma-1.

Hamilton inkább a tévét választja: ”Lazítani fogok, ez természetes, nem tervezek nagy utazást. Az a tervem, hogy a lábam fölteszem az asztalra, fogok egy doboz jégkrémet, és nézem az olimpiát, pont úgy, mint régen.”