Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumachert lemeszelték az autópályán

2008.09.01. 15:27 Módosítva: 2015-05-21 04:23:50
A hétszeres Forma-1-es világbajnok 40 kilométer/órával túllépte a sebességhatárt szülőfalujának közelében. Megúszta 75 euróval és néhány büntetőponttal.

Gyorshajtáson kapták Michael Schumachert szülőfaluja, Kerpen közelében. A hétszeres Forma-1-es világbajnokot egy Audi Cabrióban állították félre az autósztrádán, mert túllépte a 100 kilométer/órás határt.

A rendőrség nem közölte, mennyivel ment, a bild.de 140-ről tud. Schumacher megúszta 75 eurós bírsággal és három büntetőponttal.

”Azonnal átnyújtotta a jogosítványát, kiofogástalanul együttműködött” – nyilatkozta a Bildnek az egyik bírságoló rendőr az expilótáról, akit egy szemfüles közlekedő le is fényképezett az eljárás közben.

schupolice

Hat kilométerrel kellett volna gyorsabban mennie, hogy elvegyék a jogosítványát, pedig állítja, nem szokott szabálytalankodni.

”Sajnálom, nem jellemző rám az ilyesmi, csak a versenypályán. A közúton ez megengedhetetlen” – idézte a lap Schumachert, akit mondandója megfogalmazásában sajtóreferense és PR-tanácsadója is segített.

Főleg, mert a 39 éves volt Ferrari-pilótának alig egy hónapja az angol rendőrökkel akadt dolga: a szigetországban elütött egy gyalogost. Tavaly télen egy taxi volánját vette át tulajdonosától, hogy hamarabb jusson a reptérre. Németországban ez tilos, de az exbajnok ellen nem indult eljárás.