Schumachert lemeszelték az autópályán

2008.09.01. 15:27 Módosítva: 2015.05.21. 04:23
A hétszeres Forma-1-es világbajnok 40 kilométer/órával túllépte a sebességhatárt szülőfalujának közelében. Megúszta 75 euróval és néhány büntetőponttal.

Gyorshajtáson kapták Michael Schumachert szülőfaluja, Kerpen közelében. A hétszeres Forma-1-es világbajnokot egy Audi Cabrióban állították félre az autósztrádán, mert túllépte a 100 kilométer/órás határt.

A rendőrség nem közölte, mennyivel ment, a bild.de 140-ről tud. Schumacher megúszta 75 eurós bírsággal és három büntetőponttal.

”Azonnal átnyújtotta a jogosítványát, kiofogástalanul együttműködött” – nyilatkozta a Bildnek az egyik bírságoló rendőr az expilótáról, akit egy szemfüles közlekedő le is fényképezett az eljárás közben.

schupolice

Hat kilométerrel kellett volna gyorsabban mennie, hogy elvegyék a jogosítványát, pedig állítja, nem szokott szabálytalankodni.

”Sajnálom, nem jellemző rám az ilyesmi, csak a versenypályán. A közúton ez megengedhetetlen” – idézte a lap Schumachert, akit mondandója megfogalmazásában sajtóreferense és PR-tanácsadója is segített.

Főleg, mert a 39 éves volt Ferrari-pilótának alig egy hónapja az angol rendőrökkel akadt dolga: a szigetországban elütött egy gyalogost. Tavaly télen egy taxi volánját vette át tulajdonosától, hogy hamarabb jusson a reptérre. Németországban ez tilos, de az exbajnok ellen nem indult eljárás.