Piquet totálkárja nyert futamot Alonsónak

2008.09.30. 14:24
Pechje és mázlija volt egyszerre a Szingapúri Nagydíjon a Renault csapatnak: egyik versenyzőjük kiesése a másik győzelméhez vezetett.

Falnak csapódott Nelsinho Piquet autója a Szingapúri Nagydíj 14. körében, balszerencséje csapattársa, Fernando Alonso szerencséje lett: a spanyol a kiérkező biztonsági autó előtt tankolt, emiatt nyerhette meg a futamot.

”Jól és rosszul is érzem magam, remek a Renault-nak a győzelem. Az én hibám volt. Kicentizzük a falat, de ha hozzáérünk, a kocsi irányíthatatlanná válik, és vége mindennek” – idézte az autosport.com Piquet-t.

Ha nincs a baleset, a technikai hibája miatt csak a 15. helyről rajtoló Alonso szinte biztosan a középmezőnyben végez, de így simán győzött.

Vannak összeesküvés-elméletek, de valójában fel sem merülhet, hogy Piquet nem véletlenül esett ki. A becsapódás akkora volt, hogy a gép teljes jobb oldalát lebontotta, a versenyző nem is szállt ki azonnal a roncsból, amihez azonnal elindult az F1-mentőkocsi, benne a sorozat orvosával. Elsőre a sérülést sem lehetett kizárni.

Ráadásul a szűk és kanyargós pályának tucatnyi pontja van, ahol jóval alacsonyabb sebességgel mennek, és kevés a hely, tehát egy apró koccanással is könnyedén el lehet érni, hogy bejöjjön a biztonsági autó.

Meg is történt ez a hajrában, amikor Felipe Massa kicsúszása miatt Adrian Sutil rontott el egy balkanyart, persze nem szándékosan.

Azonnal lelassították a futamot, mert alig lehetett elférni a sérült autó mellett, és a mentőcsapat, valamint a többi pilóta is veszélyben lett volna, ha folytatódik a körözés.