Hamilton bukásán dolgozik a mezőny fele

2008.10.17. 17:21 Módosítva: 2008.10.17. 17:37
Fernando Alonso és a ferrarisok a pályán akarják legyőzni a mclarenest a hét végén Kínában, két másik ellenfele viszont a versenyigazgatónál panaszkodott rá. Sikertelenül.

Lewis Hamilton bukásán dolgozik a fél Forma-1-es mezőny a hétvégi Kínai Nagydíjon. A világbajnokságért még Felipe Massával és Robert Kubicával van versenyben az angol, a ferrarist és a BMW-pilótát természetesen csapattársaik, Kimi Raikkönen és Nick Heidfeld is segítik.

Támogatja őket továbbá Fernando Alonso is, aki már Japánban, egy hete kijelentette, tavaly a McLarennél annyira megbántották, hogy semmiképp sem szeretné, ha az ő versenyzőjük nyerne. A Renault klasszisa a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón megerősítette elhatározását.

Hamilton ellen dolgozik Mark Webber és Jarno Trulli is. Állítják, túl aggresszíven vezet. Webber elárulta, a péntek esti, szokásos versenyzői eligazításon felveti a témát, megpróbálja elérni, hogy a felügyelők a hét végén különösen figyeljenek a tehetség manővereire.

Trullinak ugyanez a gondja, szerinte Hamilton a legutóbbi nagydíjon föltartotta őt, ezért lett ötödik, és nem negyedik.

Végül csak az olasz szólt Charlie Whitingnak, de ő elutasította a vádakat, nem is foglalkozott a témával.

hamilton

Hamiltont Japánban megbüntették, mert veszélyesen vette be az első kanyart. Az utolsó helyre esett vissza, a Red Bull és a Toyota-pilóta úgy gondolja, utána nem egy lekörözötthöz megfelelően viselkedett, ami elfogadhatatlan.

A mclarenes, aki a pénteki szabadedzéseket megnyerte, maximum csapattársától, Heikki Kovalainentől várhat segítséget a szombati időmérőn és a vasárnapi futamon.