Négy ok, amiért Massa lesz a világbajnok

2008.10.28. 12:15
Van csapattársa, segíti a nagy meleg és a hazai közönség, semmit nem veszíthet, míg ellenfele, Lewis Hamilton csak bukhat az utolsó Forma-1-es futamon.

Vasárnap befejeződik a Forma-1-es-vb, az utolsó futamon Lewis Hamilton vagy Felipe Massa lesz a bajnok.

Az angol előnye jelentős, hét pont, ha ötödikként ér célba, akkor megnyeri a pontversenyt, hiába győz Massa a futamon.

Társaik és az olasz sajtó szerint a mclarenes lesz a befutó, de a Ferrari-pilótát hiba lenne temetni.

Brazília Massának hazai pálya, százezer honfitársa csak neki szurkol majd három napon át. Két éve simán nyerte ezt a GP-t, és ugyanezt tette volna tavaly is, ha Kimi Raikkönen vb-címe érdekében nem kellett volna a győzelmet csapattársának ajándékoznia.

000 DV418769

A Sao Paulo melletti Interlagosban általában meleg van. Mint volt például Bahreinben, Törökországban, Valenciában, ahol nyert, vagy a Hungaroringen, ahol csak azért nem, mert két körrel a vége előtt elfüstölt a motorja. A Ferrarinak fekszik a hőség.

Massának továbbá van segítője, sőt, valaki, aki tartozik neki: Kimi Raikkönen. A világbajnok tényező a mezőnyben, még ha nincs is jó formában, képes győzni, vagy sikerre vinni valaki mást, esetleg megkavarni az ellenfelek versenyét, ha a helyzet és az istálló érdeke úgy kívánja.

Hamilton finn csapattársa, Heikki Kovalainen nem igazán képes erre, legalábbis idén eddig egyszer sem mutatta.

A brazil legnagyobb előnye viszont az, hogy felszabadultan versenyezhet. Ezt a vb-t ő már csak megnyerheti, míg Hamilton csak elveszítheti. Ráadásul egy éve el is veszítette, szintén egy Ferrari ellen, ugyanitt, Brazíliában, ugyanígy, hét pont előnyből.