Hólapátot tol maga előtt az új McLaren

2008.12.12. 10:58 Módosítva: 2008.12.12. 11:19
Nem olyan ronda, mint a BMW, de még csak az első fele készült el az angol F1-istálló 2009-es gépének. Egy különleges keréktárcsát is bemutattak az e heti jerezi teszten.

Kipróbálta 2009-es Forma-1-es autójának első felét a jerezi teszten a McLaren. A kocsi széles első szárnyat, vastagabb orrkúpot, új oldalsó levegőbeömlőket kapott. Feltűnt egy eddig nem látott megoldás is, az első felniket takaró keréktárcsák a gumi egy részét is borítják.

09mcl2

Az új szabályok szerint épített autó nem túl szép, olyan, mintha egy nagy hólapátot tolna maga előtt, ráadásul a hátulja még az idei, vagyis hamarosan még csúnyább lesz. A Williams átmeneti gépe pofásabb, a BMW-é viszont nem. A németek már a teljes 2009-es alapkonstrukcióval edzenek a következő szezonra.

A csapatok állítják, a jövő márciusi első futamra nagy mértékben megváltoznak ezek a gépek, de nem valószínű, hogy sokkal jobban fognak kinézni.

09mcl

Az előírások módosítása miatt az első légterelő nagyobb, a hátsó kisebb lesz, ami miatt az autók egy alsóbb kategóriás versenykocsira fognak hasonlítani.

A héten Pedro De La Rosa és Heikki Kovalainen próbálgatta az MP4-23A-nak elnevezett modellt, amibe belekerülhet majd az MP4-23K, vagyis KERS kinetikai rendszere. Az istállótól azt mondták, nagyon elégedettek az eddigi fejlesztésekkel.