Vizeletvizsgálatra vitték Raikkönenéket

2008.12.17. 08:02
Váratlan doppingellenőrzésre hívták a két ferrarist, egy McLaren- és egy Toro Rosso-pilótát a múlt heti F1-teszten. Eredmény később várható.

Doppingtesztre vitték a múlt heti, jerezi teszt közben a Ferrari Forma-1-es pilótáit, illetve a mclarenes Heikki Kovalainent és a Toro Rosso-tesztelő Sebastien Buemit.

Az olasz kiscsapat tehetsége kedden árulta el a svájci Blick napilapnak, hogy nemrég ellenőrizték, de már a nyár végén, a Belga Nagydíjon is vizsgálatra kötelezték. Jerezben neki is az FIA kamionjában kellett vizeletmintát adnia.

”Már nyáron is behívtak, majd utána néhány héttel a szüleim házában, hajnal hatkor jelentek meg az orvosok, és újra pisilnem kellett” – nyilatkozta Buemi.

000T TRPar2311301

Kimi Raikkönen, Felipe Massa és a másik két versenyző eredményeiről eddig nincs hír, ahogy arról sem, miért viszik el Buemit különösen gyakran.

Az FIA 2005-ben csatlakozott a WADA előírásaihoz, azóta bármikor bármelyik pilótát ellenőrizhetik. Az eddigi egyetlen lebukott a cseh Thomas Enge volt, de őt még korábban kapták el, marihuanás cigarettát szívott.