Alonso: A McLaren Budapesten is hazudott

2009.04.04. 16:16 Módosítva: 2009.04.04. 16:22
Előfordult már korábban is, hogy a McLaren átverte a sportfelügyelőket, állítja az angol csapat volt pilótája. A kétszeres exbajnok szerint az egyik Magyar Nagydíjon is megtörtént, amikor vele is kiszúrtak.

A három évvel ezelőtti Magyar Nagydíjra emlékezteti Fernando Alonsót a McLaren és Lewis Hamilton kizárása az Ausztrál GP-ről. A világbajnok és istállója pénteken bukott le, kiderült, félre akarták vezetni a melbourne-i sportfelügyelőket, ezért utólag kivágták őket a futamról.

A Hungaroringen, amikor még Alonso Hamilton csapattársa volt a McLarennél, a spanyolt büntették, mert az időmérőn akadályozta az angolt.

"Hát persze, hogy 2007 jutott eszembe. Nem először mentek az ellenőrökhöz, és nem először hazudtak nekik" - emlékezett Alonso arra az esetre. A kétszeres exbajnokot visszasorolták, bár a McLaren akkor is Hamiltonra akarta kenni a balhét, mint most Malajziában. Hogy pontosan mi történt, azóta sem derült ki.

"Előbb vagy utóbb le kellett bukniuk. Velem Magyarországon toltak ki csúnyán" - idézte a pilótát az autosport.com, aki többet még mindig nem volt hajlandó elárulni. 2007 végén Alonso otthagyta a McLarent, visszatért a Renault-hoz, jelenleg is ott versenyez.

Hamilton pénteken kvázi magára vállalta a felelősséget a legutóbbi botrányért, igaz, a McLaren kirúgta a hazugságra felbujtó menedzserét. Az ügynek még nincs vége, mert a hamis tanúzásért tovább büntethetik Ron Dennis istállóját és a vb-címvédőt is.