Mosley: A Forma-1 meglesz a Ferrari nélkül

2009.05.02. 15:58
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke ragaszkodik a héten bejelentett új szabályokhoz. Max Mosley elmondta, sajnálnák a Ferrarit, de a 40 millió fontos költséghatárt mindenképpen bevezetik.

Visszautasította a Ferrari fenyegetéseit szombaton Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, miután a szervezet csütörtökön bejelentette, hogy nagyobb technikai szabadságot kapnak jövőre azok a Forma-1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet 40 millió fontnál.

Az összeg többszöröséből gazdálkodó maranellói istálló pénteken kilátásba helyezte, hogy megvétózza a szabály bevezetését.

"A Ferrari nélkül is meglennénk, habár nagyon sajnálnánk az elvesztését. Mindenképpen életbe lép 2010-ben a költséghatár" - szögezte le válaszában Mosley.

A tervezet értelmében azok a csapatok, amelyek önkéntesen elfogadják, hogy ezt az összeget nem lépik túl, nem kell maximalizálniuk a motorok fordulatszámát, valamint két szezon között bármennyit tesztelhetnek, versenypályán és szélcsatornában egyaránt.

A 40 millió fontos limitbe egyébként nem tartoznak bele a versenyzők fizetései, az esetleges pénzbüntetések, valamint a motorok előállításának költségei.