Hamilton: Reménytelen a helyzetem

2009.05.12. 11:23
A világbajnok barcelonai nyilatkozatai alapján maga sincs tisztában lehetőségeivel, nem tudni, hisz-e még a címvédésben. De már őszintén beszélhet.

Kilencedik lett a Spanyol Nagydíjon, így 9 eddigi pontjával 32-vel van lemaradva a vezető Jenson Button mögött a világbajnok Lewis Hamilton. A 24 éves angol címvédésre készült, de a McLaren erre alkalmatlan, ráadásul nagy balhé is volt az istálló körül.

Barcelonai kudarca fájhat, mert csapata már az átépített gépet rakta alá, amin spécibb diffúzor volt, ám így sem ment vele semmire.

”Mit tehetnék, beleadtam mindent, mint mindig, de a kocsi nem jó. Nem tapad. Szégyen, hogy nem adtak nekem olyan autót, amivel megvédhetem a címem. Ennyire rossz, reménytelen a helyzet” – fakadt ki. Ron Dennis idején ilyet sosem mondhatott volna, de mióta ő elhagyta az istállót, az új főnök, Martin Whitmarsh nem kényszerít rá semmit. Megmondhatja az igazat, bár jelenleg nehéz kitalálni, mi az.

Megkérdezték tőle ugyanis, hogy kilátástalannak érzi-e, hogy idén újra bajnok legyen. Válasz: ”Nem is gondolok erre. Még félszezonnál sem tartunk, és a kocsi nehéz eset. Pillanatnyilag képtelenség vele vb-t nyerni, de a csapat eddig is és most is remekül dolgozik”.

Ez ellent mond első nyilatkozatának, ráadásul az autójára az angol ”hardcore” szót használta, amiről vagy pornó, vagy zene juthat eszünkbe.

A következő, monacói futamra viszont egyértelműen javulást vár ő és a csapat is. Tavaly nyert ott, és a technikai különbségek a városi pályán jönnek ki a legkevésbé.