A Ferrari jövőre is a Forma-1-ben marad

2009.05.24. 00:46 Módosítva: 2009.05.24. 00:47
Megállapodás még nincs a FOTA és a FIA, a csapatok szakszervezete és a Forma-1-et ellenőrző szövetség között, de a 60 éve szereplő csapat indulása már biztosnak látszik.

Nem állapodtak meg a következő szezon költséghatáros szabályairól a Forma-1-es csapatok vezetői az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnökével Monacóban, de a pénteki többórás ülésük után pozitívan nyilatkoztak.

Elégedett volt Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, Ross Brawn csapattulajdonos és a BMW istállófőnöke, Dr. Mario Theissen is.

Egyikük sem árulta el, hol tart az egyeztetés, Max Mosley, a szervezet elnöke a legfontosabbat viszont kimondta: "A Ferrari a következő évben is az F1-ben marad".

Az olaszok távozással fenyegettek, ha nem változtatnak a tervezett 40 millió fontos (45 millió eurós) éves költséglimiten. Mosley először kitartott mellette, de a Monacói GP-n, úgy tűnik, engedett.

"Mindannyian úgy gondoljuk, hogy minden rendben lesz. A pénteki tárgyalásunk baráti volt, egyetértésben zajlott. Optimista vagyok" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

Pénteken jár le a nevezési határidő a 2010-es szezonra, a napokban a FOTA (Forma-1-es Istállók Szövetsége) és az FIA megállapodhat, vagy ha nem, nagyon közel kerülhet hozzá, így a pótnevezés, ami még hónapokig lehetséges, formalitássá válik.