Kimi Raikkönen aggódhat a helyéért

2009.07.30. 14:47
Változik a Ferrari pilóta kettőse 2010-ben, még titkolják, ki meg éy ki marad. Szerdán viszont Felipe Massát a csapatfőnök megnyugtatta, visszavárja, bármikor épül föl.

Első rali-vb-futamát kezdi csütörtök este a Finn Ralin Kimi Raikkönen, a Ferrari Forma-1-pilótája, hazai sajtója szerint még sok fogja követni: ha elég gyors lesz, váltani fog. Az exvilágbajnok idén már többször indult kisebb versenyeken, a hétvégi a komoly bemutatkozása.

”Igazi nagy verseny vár, készülök rá, kihívás végigmenni rajta. Három napig tart, hosszú szakaszokkal, ilyeneken még nem indultam. Tommi Makinen volt navigátora lesz mellettem” – nyilatkozta Raikkönen Budapesten az Indexnek.

Kérdezni sem kellett, azonnal cáfolta a kategóriaváltást: ”A rali a hobbim, teljesen más, mint a Forma-1. Nagyon élvezem, szórakoztat, vicces, nem olyan komoly dolog, mint az F1. Az egész nekem szórakozás”.

Ferraritól való távozásának felvetésére annyit mondott, ”teljesen normális, hogy pletykálnak, minden évben ez van”. A külföldi sajtó ugyanis biztos benne, hiába van mindkét jelenlegi pilótának megállapodása a következő évadra is, jövőre Fernando Alonso érkezik az olaszokhoz, csak azt nem tudni, Raikkönen vagy Felipe Massa helyére.

kimi450

A finn ügynökei már tárgyaltak a Brawn GP-vel, Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök szerdai nyilatkozata után az egyeztetések folytatódhatnak: a szakember kijelentette, a sérült Massát visszavárják, tartson bármeddig felépülése.

”Megerősítettem őt, visszavárjuk, övé a kocsi, amint készen áll, jöhet” – mondta Pesten. A brazil felépülése előre láthatólag 3-6 hónapig tart majd, lábadozása alatt Michael Schumacher helyettesíti, úgy tűnik, a brazil kitöltheti 2010-re is érvényes szerződését. Ráadásul Massa állapotában különös súlya van főnöke szavainak, ezek után őt biztosan nem fogják kirúgni.

A Hungaroringen kiderült, változás lesz a Ferrarinál, már a kevésbé fontos csapattagok is tudják, de egyelőre titkolják, milyen. Állítólag szeptember közepén, Monzában jelentik be, mi történik 2010-ben.