Schumacher jön, hacsak fel nem épülök

2009.07.30. 17:05
Felipe Massa egyre jobban már, viccel a kórházban, indulni akar Valenciában. Ez lehetetlen, ám arra talán van esélye, hogy idén még versenyezzen, ha esetét a világhírű futballkapuséhoz hasonlítjuk.

Tovább javul Felipe Massa állapota a Honvéd-kórházban, napokon belül kiengedhetik. Kezd visszatérni humora, miután szerdán kiderült, 2006-os csapattársa, Michael Schumacher helyettesíti a következő futamon, a gazzetta.it szerint azt mondta: ”Csak nehogy meggyógyuljak addigra!”.

A valenciai Európa Nagydíj három hét múlva kezdődik, Massa sokkal jobban lesz, de nincs esély rá, hogy volán mögé engedjék. Nagyon valószínű, hogy idén nem versenyezhet, a koponyatörés a legkomolyabb sérülés. Bernie Ecclestone F1-főnök 2010-re várja vissza, bár az orvosok egyelőre nem nyilatkoztak a dátumról, valójában ez még fel sem merült.

Az utóbbi évekből egy sportsérülés hasonlítható a braziléhoz: a Chelsea-futballkapus Petr Cech koponyáját 2006. október 14-én törte be ellenfelének térde, műtötték, mint Massát, három hónap múlva, következő év január 20-án tért vissza, azóta is fejvédőt visel a meccseken.

msc

Az idényzáró F1-futam november 1-én lesz, optimális esetben talán Abu-Dzabiban újra indulhat a 28 éves pilóta, de nem biztos, hogy helyzete összevethető a kapuséval.

Sok értelme nem lenne sietnie, hacsak a Ferrari és ő maga meg nem akar bizonyosodni, képes úgy menni, mint balesete előtt.

Ha jövőre jön vissza Massa, Schumacher hétszer helyettesítheti, eggyel többször, mint amennyi versenyt kihagyott, amikor 1999-ben, Silverstone-ban lábát törte.