Befejezem a gyors kört, aztán sötétség

2009.08.03. 18:08
Először szólalt meg Felipe Massa a hungaroringi balesete óta, a Ferrari-honlap közölt vele interjút. Nem emlékszik semmire, köszöni a kórháznak, amint tud, visszatér a Forma-1-be.

Hétfőn elhagyta a honvédkórházat és Budapestet Felipe Massa, csapata, a Ferrari elkészítette vele az első interjút balesete óta. A pilótát újságírókkal még nem hagyták találkozni, a cég saját honlapján közölte a beszélgetést, amit sajtófőnöke készített vele a kórházban.

”Furán érzem magam, mert elmondták, mi történt, de nem emlékszem semmire. Az utolsó kép, hogy befejezem a gyors köröm Rubens mögött, aztán sötétség. Mielőbb fel akarok gyógyulni és visszaülni a Ferrariba” – mesélte Massa, akit a Rubens Barrichello autójából kirepülő rugó talált fejen, törte be koponyáját a Magyar GP időmérőjén.

Életét a Honvédkórházban mentették meg, ahol koponyatörését operálták: ”Az orvosaimnak köszönöm, akik elláttak a pályán és és itt a kórházban, illetve Dino Altmann-nak meg a családomnak. Köszönöm az imákat, a biztató e-maileket a drukkereknek, hálás vagyok Istennek”.

Altmann a versenyző háziorvosa és személyi trénere, a baleset után azonnal Magyarországra repült a családdal. Az elmúlt héten ő tájékoztatta a sajtót a beteg állapotáról, felgyorsult lábadozásáról.

Massa otthon, Sao Paulóban folytatja a gyógyulást. ”Csak haza akarok menni és mindent úgy csinálni, mint régen, a mindennapi életem, a kondícióm a legfontosabb”.

Visszatérésének időpontja még bizonytalan, legalább három hónapig tarthat, addig 2006-os csapattársa, Michael Schumacher helyettesíti.

”Michael fantasztikus, rengeteget segített nekem, a legjobb választás, biztosan mindenki örül, hogy újra a pályán láthatja. De amilyen gyorsan csak tudok, visszatérek” – ígérte Massa.