Schumacher győzelemre fog hajtani

2009.08.06. 08:34
A németet lojalitása hozza vissza a Forma-1-be, első hívásra igent mondott, bár előtte nem tűnt unottnak, állítja a bajnokát újra a Ferrariba hívó elnök, Luca di Montezemolo. Biztos benne, a projektnek csak győztesei lesznek.

Bő két hét múlva folytatódik Michael Schumacher Forma-1-es karrierje, a hétszeres világbajnok az Európa GP-n visszatér. Felipe Massa autójába ugrik be, miután elvállalta Luca di Montezemolo Ferrari-elnök felkérését.

”Kicsit szkeptikus voltam, hogy meg tudom-e győzni, mert amikor korábban ilyesmire céloztam neki, mindig megnyugtatott, jól érzi magát, végre van ideje a családjára. Sosem láttam, hogy unatkozna vagy új kihívásra vágyna. Amikor beugrón kezdtem gondolkozni, persze egyből ő jutott eszembe. Megkérdeztem, helyettesítené-e Massát, nem habozott, azonnal igent mondott” – mesélte az egyezkedés részleteit Montezemolo az Oggi című lapnak.

Arra, hogy mi hozza vissza Schumachert, így felelt: ”Látta, hogy a csapata vészhelyzetben van, gyorsan segítségre van szüksége. A jó barátok nem hagynak cserben, egy olyan, mint Schumacher, soha. Mindig lojális volt hozzánk”.

40 évesen, 2006 után vezet újra élesben, különösebb motiváció nélkül, de főnöke biztos benne, ”ezt a feladatot is úgy fogja végezni, mintha a világbajnokságért hajtana”.

monteschu

Pilótatársai örülnek neki, a szurkolók végképp, Bernie Ecclestone szerint olyan lesz, mint fénykorában, vezetni tanítja a fiatalokat. Montezemolo elvárása kisebb, de azért idén jócskán alulteljesítő istállójának fellendülésére számít.

”Nem várunk tőle csodát, de nem tagadom, motiváltabb csapatra számítok. A mérnökök már alig várják, hogy vele dolgozhassanak, itt a Ferrarinál már rég óta szerettük volna újra F1-es gépben látni, mindannyian boldogok vagyunk, hogy visszatér” - idézte az elnököt a Die Welt.

Szinte mindenki biztosra veszi, lesz esélye futamot nyerni, Montezemolo is: ”Ennek a dolognak csak győztesei lesznek, egyértelmű, Michael Schumacher a győzelemre fog hajtani.”