Massa megfogja Alonsót, mint Raikkönent

2009.10.09. 12:46
Bernie Ecclestone úgy gondolja, Felipe Massa teljesítménye nem hagyja majd, hogy a spanyol schumacheres Ferrari-istállót építsen.

Partiban lesz új ferraris csapattársával, Fernando Alonsóval is Felipe Massa, állítja Bernie Ecclestone. Az F1-főnök szerint aki Kimi Raikkönennel boldogul, mindenkivel elbír.

”Ha tudta tartani Kimivel a lépést, Fernandóval sem lesz gondja. Hasonló típusú pilóták, szerintem megoldja” - idézte az autosport.com.

Raikkönennel két és fél évig volt együtt a brazil, kollégája a segítségével lett világbajnok, majd tavaly ő futott be majdnem, egy ponttal maradt le a címről. Idén kieséséig nagyjából egyformán mentek, igaz a korábbinál gyengébb autóval.

Bő egy hete jelentették be az olaszok, hogy Alonsóra cserélik a finnt, majd azt is megerősítették, nem lesz pilótasorrend, egyformán kezelik mindkettőt, mint eddig.

A kétszeres bajnok azt nyilatkozta, Michael Schumacheréhez hasonló sikereket akar elérni a Ferrarival, a németnek tíz évig saját csapata volt, első számú versenyzőként mindenki érte dolgozott.

Ecclestone szerint ez nem fordul elő újra, igaz Alonso erre törekedhet. ”Kizárt, bár valószínűleg megpróbálja, de nem hiszem, hogy sikerül neki” - feltételezte a menedzser.

Massa sérülése után visszatérésére készül, hétfőn újra F1-autót vezethet, de csütörtökön az eddigiekkel ellentétben azt mondta, valószínűleg nem tud indulni az idei zárófutamon. 2010-re viszont teljes erővel jön.