Lauda nem hisz Schumacher 8. vb-címében

2010.01.02. 10:46 Módosítva: 2010.01.02. 10:43
A háromszoros világbajnok osztrák szerint a Forma-1-be visszatérő Michael Schumacher minden bizonnyal ott lesz a legjobbak között, de nem fogadna a német pilóta végső sikerére.

"Minden az autón múlik. Biztos vagyok benne, hogy keményen fog küzdeni, és ott lesz az élmezőnyben, de nagyobb összeget azért nem tennék arra, hogy megnyeri a világbajnokságot" - mondta Niki Lauda a Bildnek.

"A legutóbbi vb hajrájában Sebastian Vettel volt a legjobb, és azt is figyelembe kell venni, hogy mostanában sokkal több kiemelkedő képességű pilóta van, mint Schumacher idejében. Rajta kívül még legalább öten esélyesek a vb-címre, és végül az nyer majd, akinek a legjobb a kocsija."

Lauda, aki kitörő örömmel fogadta a hétszeres világbajnok visszatérését, 1984-ben megcsinálta, amire Schumacher is készül: több év kihagyás után lett újra világbajnok a McLarennel.

Laudának sikerült

1975-ben és 77-ben vitte győzelemre a Ferrarit, majd 1978 közepén megunta, és a Brabhamtől kiszállt. 1982-ben visszatért a Forma-1-be. A siker nem jött azonnal, bár futamokat nyert, vb-t csak 1984-ben újra: minden idők legkisebb különbségével, fél ponttal Prostot verte. 1985-ben a Holland GP-n még első lett, de a szezon végén végleg távozott.

Múlt szerdán jelentették be, hogy Schumacher három év szünet után visszatér a Forma-1-be és a Mercedes GP pilótája lesz. Nagyjából olyan szünet után érkezik, mint Lauda, egynél sokkal több, hét bajnoki címmel. Már elmondta, csak az első hely érdekli, sem Lauda, sem Ecclestone nem kételkedik benne, hogy összejöhet neki. Lauda és Prost mellett a Forma-1 harmadik nagy visszatérője lenne.