Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferrari leleplezte új F1-autóját

2010.01.28. 11:37
Az olaszoké az első 2010-es F1-autó, egyben van, sokat változott a tavalyihoz képest. Felipe Massa próbálja ki először, amint az időjárás engedi.

Elsőként mutatta be idén új Forma-1-es autóját a Ferrari: csütörtökön, fél tizenegy körül leplezték le az F10-est Maranellóban.

A gép külsőre sokat változott a tavalyihoz képest, hegyesebb az orra, szélesebbek és hullámosak az oldaldobozai, új diffúzort kapott, összességében sokkal jobban egyben van az F60-asnál. Fényezésében annyi a különbség, hogy fehérek a szárnyai, leginkább az új szponzor Santander kedvéért.

A gépet Felipe Massa fogja először vezetni, amint az időjárás engedi: csütörtök délutánra tervezték a próbát a fioranói házi pályán, de az teljesen lefagyott. Az első teszt hétfőn kezdődik Valenciában, ott már az új igazolás Fernando Alonso is beleülhet.

Az F10-től a világbajnokság visszaszerzését várja a csapat, ami tavaly a gyenge F60-nal csak egy futamot nyert, negyedik lett az összesítésben. Rengeteget dolgoztak a kocsin, 2009 tavasza óta ennek az elkészítésére koncentráltak.

Fontos kasztni alatti módosítás, hogy jóval nagyobb a tankja, mint az előzőnek, mert idén már nem lehet futam közben tankolni a Forma-1-ben.