A Ferrari leleplezte új F1-autóját

2010.01.28. 11:37
Az olaszoké az első 2010-es F1-autó, egyben van, sokat változott a tavalyihoz képest. Felipe Massa próbálja ki először, amint az időjárás engedi.

Elsőként mutatta be idén új Forma-1-es autóját a Ferrari: csütörtökön, fél tizenegy körül leplezték le az F10-est Maranellóban.

A gép külsőre sokat változott a tavalyihoz képest, hegyesebb az orra, szélesebbek és hullámosak az oldaldobozai, új diffúzort kapott, összességében sokkal jobban egyben van az F60-asnál. Fényezésében annyi a különbség, hogy fehérek a szárnyai, leginkább az új szponzor Santander kedvéért.

A gépet Felipe Massa fogja először vezetni, amint az időjárás engedi: csütörtök délutánra tervezték a próbát a fioranói házi pályán, de az teljesen lefagyott. Az első teszt hétfőn kezdődik Valenciában, ott már az új igazolás Fernando Alonso is beleülhet.

Az F10-től a világbajnokság visszaszerzését várja a csapat, ami tavaly a gyenge F60-nal csak egy futamot nyert, negyedik lett az összesítésben. Rengeteget dolgoztak a kocsin, 2009 tavasza óta ennek az elkészítésére koncentráltak.

Fontos kasztni alatti módosítás, hogy jóval nagyobb a tankja, mint az előzőnek, mert idén már nem lehet futam közben tankolni a Forma-1-ben.