Schumacher: Nem fogunk rögtön nyerni

2010.02.04. 10:43
A Mercedes középmezőnyben végzett az első teszten, de a hétszeres bajnok elégedett, nem is várt mást. Örül, hogy simán ment a visszatérése, pozitívan látja a közeljövőt.

Hetedik idővel zárta tizenöt pilóta közül az első F1-tesztet Michael Schumacher a héten Valenciában, de azt mondja, ez nem számít. A három év kihagyás után visszatérő pilóta szerint lényeg a megbízhatóság, és hogy minden jól megy, sőt, jobban megy, mint várta.

”Friss vagyok és motivált, jól érzem magam. Mindent megkönnyít, hogy olyan jól ismerjük egymást Ross Brawnnal, igazából az egész sokkal könnyebb, mint gondoltam” – nyilatkozta rövid szerdai sajtótájékoztatóján az autosport.com-nak.

”Nem tudom megmondani, de úgy gondolom, versenyképesek leszünk vele. Hosszú a szezon, a lényeg, hogy pontokat szerezzünk rögtön az elejétől. Kezdetben nem számítok győzelmekre, nem is hittem, hogy így lesz. Összességében pozitív a kocsi, nagyon simán fut, de fejlesztések kellenek. Legfontosabb a megbízhatóság egyelőre, hogy annyit menjünk, amennyit csak lehet, és ne aggódjunk a köridők miatt.”

Korábban elárulta, nyolcadik vb-győzelme a célja, ehhez jövő héten kerülhet közelebb, amikor Jerezben folytatódik a teszt.