Rubens Barrichello: Rosberg, menekülj!

2010.02.03. 00:00
A brazil nem lát esélyt, hogy a tehetség Schumacher csapattársaként befusson. Tapasztalatból beszél.

Félti Nico Rosberget mercedeses csapattársától, Michael Schumachertől a hétszeres bajnok extársa, Rubens Barrichello. A brazil hat szezont töltött 2000 és 2005-öt között a némettel a Ferrarinál, sokat picsogott, többször kiborult, állítja, ellehetetlenítették, másodikként kezelték, esélyt sem kapott a vb-címre.

”Tűnjön el onnét, csak ezt javasolhatom neki” – válaszolta, amikor a hétfői teszten megkérdezték, mit tanácsol Rosbergnek. Az első napon a 41 éves azonnal gyorsabb volt a tehetségnél, Barrichello nem is várt mást. ”Nagy reménység, de tapasztalataim szerint és Michael teljesítményét látva azt mondom, kemény feladat áll előtte. Minden jót kívánok neki, ha Schumachert megveri, akkor bárkit meg tud” – fogalmazott a williamses.

A csapatfőnök Ross Brawn korábban elmondta, nem lesz pilótasorrend nála, míg Schumacher állítja, ha a fiatal lesz a gyorsabb, beáll mögé. A Ferrarinál is Brawn volt Schumacher és Barrichello főnöke, de a brazil nagyon ritkán volt gyorsabb, vagy ha mégis, többször előfordult, hogy visszaparancsolták.

A Mercedesnél egyelőre Schumacher a jobb, Valenciában a harmadik, míg Rosberg a negyedik időt futotta, amikor mindketten teszteltek.