Megérkezett Schumacher Mercedese

2010.02.01. 10:36
Hétfő délelőtt a németek W01-es gépét és a Toro Rossót mutatták be Valenciában. Hamarosan jön a Williams is, kezdődik az első F1-teszt.

Négy év után újra Forma-1-es autóbemutatón jelent meg Michael Schumacher, amikor hétfő délelőtt Valenciában bemutatták a Mercedes W01-et. A hétszeres bajnok mellett csapattársa, Nico Rosberg pózolt az új gép mellett, ami kevésbé radikális, mint az új McLaren vagy BMW Sauber, de egyedi megoldásai azért vannak.

Orra az összes eddig bemutatott autóénál jobban emlékeztet a tavalyi Red Bulléra, motorborítása viszont nem a cápatrend szerint készült. Mégsem olyan konzervatív, mint a Ferrari, mert légterelő húzódik végig a karosszériaelemen, ami meglehetősen kicsi, valószínűleg a Mercedes-motor még optimálisabb mérete miatt. Az oldaldobozok formájában nincs sok új.

Nem sokkal a Mercedes után leleplezték a Toro Rossót is, az STR5 az istálló első saját, nem a testvércsapat Red Bulltól vásárolt gépe. Nagyon hasonlít viszont az előzőre, szinte csak a cápás burkolat a módosítás ahhoz képest. Versenyzői a tavalyiak, Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari.

 
redbull

Mindkét kocsit azonnal tesztelni is kezdik a Ferrarival, a Mclarennel, a Sauberrel, a Renault-val és a még hétfőn érkező, de már lekapott Williamsszel együtt.