A Renault-retró a legklasszabb F1-es

2010.02.01. 09:31
A franciáké formás és szép, a szintén vasárnap bemutatott BMW-Sauber is jól néz ki. Hétfőn kezdődik a teszt.

A konzervatív Ferrari és a jövőt jelentő Mclaren-Mercedes után vasárnap délután előbb a BMW Sauber, majd a Renault leplezte le 2010-es Forma-1-es autóját.

Mindkét istálló a Valencia melletti versenypályán állt a nyilvánosság elé új pilótáival: a saubert Kamui Kobayashi és Pedro de la Rosa, a Renault-t Robert Kubica és az F1 első orosz versenyzője, Vitalij Petrov fogja vezetni.

A svájciak gépén - aminek a németek kivonulása után csak a neve lesz BMW, ám Ferrari-motor hajtja - nincsenek reklámok, egyszerű fekete-fehér színekben jelent meg. A C29-es formára viszont csúcs, közel olyan kifinomult, mint a McLaren.

A Renault szintén alkalmazza az idén először az angoloknál látott megoldást, a cápauszonyt a motorbukolat tetején, de orra kevésbé hegyes a többi gépénél.

Külsőre talán eddig az R30-as a legklasszabb F1-es, formája mellett hozzátesz ehhez fényezése: a fekete-sárga színek 1978-at idézik, amikor a gyár először nevezett a Forma-1-be.

Mindkét kocsit hétfőn kezdik tesztelni Valenciában a Ferrarival, a McLarennel és az aznap bemutatkozó Mercedesszel, Williamsszel, illetve Toro Rossóval együtt.