Schumacher: Az időmérőt még nem érzem

2010.03.13. 16:36
A németnek új a harmadolt rendszer, talán ezért kapott ki csapattársától. A mclarenesek másképp látják csapatuk eredményét, a ferrarisok elégedettek, Vettel visszafogottan boldog. Vélemények a bahreini kvalifikációs után.

Michael Schumacher hetedik lett az idény első időmérőjén, a Bahreini GP-n, három és fél évvel az után, hogy legutóbb nagydíjon indult. A négy élcsapat pilótái közül csak a világbajnok Jenson Buttont tudta megelőzni, csapattársa, Nico Rosberg is megverte, hetedik lett.

A hétszeres bajnok még nem szokta meg a harmadolt időmérőt, amit azóta vezettek be, hogy ő visszavonult.

"Kicsit furcsa nekem, úgy érzem, nem elég az idő, hogy kihozzam a kocsi maximumát. Ezt még nem érzem, látszik is, Nico kicsit gyorsabb nálam. Vissza kell rázódnom a ritmusba, ami kihívás, de épp ez a jó benne - idézte az autosport.com Schumachert, aki összességében elégedett. - Persze örülök, mert jól dolgoztunk, lépésről lépésre fejlődtünk, és ez számít leginkább. A futam hosszú lesz, az év meg még hosszabb."

A 41 éves szupersztár nem sokszor kapott ki márkatársától, az ötödik Nico Rosberg mégsem elégedett: "Csalódott vagyok, mert nem lett meg a pole, aztán meg a negyedik hely. Kicsit lassúak voltunk, és a gumin rengeteg múlt. Egy megcsúszás, és túlhevítetted, azzal el is úszott a köröd. A gumik dönthetnek a versenyen is".

A világbajnok Button csak nyolcadik, négy hellyel a másik mclarenes, Lewis Hamilton mögött.

"Az utolsó harmadig minden jól ment, de ott valami nem stimmelt a kocsival, végül még a nyolcadik is meglepetés, mert csak szenvedtem az utolsó körben. Lewis negyedikje nem rossz, de meglepő, hogy ő is nagyon le van maradva a Red Bulltól, ami borzasztóan gyors, még a Ferrarik sem tudtak menni vele" - mondta az angol.

Hamilton teljesen másképp látja a helyzetet: "Meglepett a negyedik kocka, nem gondoltam, hogy ott leszünk a Red Bull-lal és a Ferrarival. A leszorító erőn kell dolgoznunk, mert a kanyargós részen közel egy másodpercet veszítünk, de jó kiindulási helyzetben vagyunk. A negyediket meg lehet tartani, vagy akár eggyel följebb is jöhetünk".

Fernando Alonso jól mutatkozott be a Ferrarinál, harmadik lett, ám kikapott Felipe Massától, aki tavalyi, hungaroringi balesetet óta nem indult versenyen.

"Nagyszerű rajt, elöl vagyunk mindkét kocsinkkal, örülök, mert az élen harcolhatunk. A stratégia lényege, hogy átlássuk, mi folyik a versenyen, és cselekedjünk. Nem tervezünk meg semmit, igyekszünk jól reagálni a kerékcserékkel" - értékelt a spanyol.

Massa annak örült, hogy Bahreinben lehet: "Jobb itt, mint otthon tévén nézni a versenyeket. A jó irányba haladunk, optimista vagyok, de csak a versenyen derül ki, hol tartunk".

Az első rajthelyet megszerző Sebastian Vettel óvatosan bizakodott, mivel pénteken egyáltalán nem látszott, ennyire gyors.

"Micsoda meglepetés! Tudtuk, a kocsi jó, de pénteken nehéz napunk volt, a szerelők egész éjjel dolgoztak, úgy mint az előző egy hónapban. Azt viszont még mindig nem tudhatjuk, mi lesz a versenyen. Lehet izgalmas vagy lehet unalmas. Remélem, utóbbi lesz, és megtartom az első helyet de csak az biztos, hogy nagyon kell vigyázni a gumikra" - nyilatkozta Vettel.