Schumacher sosem élvezte így az F1-et

2010.03.14. 09:57
Három év után tért vissza az F1-be a hétszeres világbajnok, jobban érzi magát, mint eddig bármikor: mosolygós képek, poénok, önirónia.

”Ön kétszer nyert itt, mire készül leginkább, most hogy újra itt van?” – kérdezték Michael Schumachert a bahreini hivatalos F1-sajtótájékoztatón.

”Arra, hogy harmadszor nyerjek” – válaszolta a német, hangulatot adva a beszélgetésnek, amin jelen volt Lewis Hamilton, Jenson Button, Felipe Massa és Fernando Alonso is.

Az exbajnok rengeteget mosolygott és viccelt, tényleg mintha egy új Schumacher tért volna vissza. A ferrarisokkal és a mclarenesekkel ellentétben nem pólóban, hanem versenyoveralljában jelent meg, állítólag hogy így is hangsúlyozza elszántságát.

Feltették neki, idén alulkormányzottak a kocsik, nem lesz-e hátrányban emiatt?

”Ne feledjék, a múltban csak azért feküdtek nekem a dolgok, mert a túlkormányzott autót szerettem, vagy a semleges autót szerettem vagy mert enyém volt a legjobb gép”.

Kérdezték az új pontrendszerről, amiben az első 25, a második 18, a harmadik 15 pontot kap, szemben az eddigi 10-8-6-os leosztással: ”A kis különbségeket annak idején azért vezették be, mert túl sokat nyertem, és senki nem tudott megállítani. Az új számítás abszolút korrekt”.

Nem hagyta ki, hogy korával vicceljen, ő 41, míg legidősebb vb-riválisa, a címvédő Button is csak 30. Egy hosszú kérdésre, amire ráadásul Alonso válaszolt először, így felelt: ”Az én koromban az ember már gyorsan felejt, mit is kérdezett?”

A közepesen sikerült időmérő után a Mclarent, valószínűleg annak különleges újítását ment megszemlélni az angolok autójához, majd kis nézelődés után a kamerába mosolygott.

Az eddigi bahreini fotók pedig végképp azt bizonyítják, Michael Schumacher jobban élvezi a Forma-1-et, mint valaha.