Egyszerűen nem voltam elég gyors

2010.04.17. 16:24
Továbbra sem megy Michael Schumachernek, és nem tudja, miért. Csapattársa simán veri, a futamon sem számít jobbra a hétszeres bajnok.

"Csalódott vagyok az időmérő miatt, nem igazán jött össze. Nem voltam elég gyors, egyszerűen nem tudok jól kigyorsítani a lassú kanyarokból" - nyilatkozta Michael Schumacher, miután kilencedik lett a Kínai GP időmérőjén.

Különösen azért lehet elkeseredett, mert mercedeses csapattársa, Nico Rosberg negyedik, hét tizedmásodperccel gyorsabb nála, a hétvége összes edzésén megverte.

"Egyforma beállítással dolgozunk, próbáljuk kitalálni az adatokból, miért nem megy. Hátul nincs tapadás, nem találtam meg a kocsi egyensúlyát sem. Mivel a futamig semmit nem változtathatunk, nem is számítok jobbra, így kell kihoznom valamit a gépből" - szólt a Mercedes közleményében a hétszeres világbajnok.

Kína már a szezon negyedik versenye, de Schumachert mindig verte Rosberg az időmérőn. Rajta kívül csapattársától - Robert Kubicától - csak az újonc, renault-s Vitalij Petrov kap ki rendszeresen.