Button: Remélem, nem békülnek ki

2010.06.01. 23:21
A McLaren-pilóta beszólt a karambolozó Red Bull versenyzőinek. A rivális istálló gyengülésében bízik.

A McLaren főmérnöke rúgott egyet a Red Bull-ba az isztambuli Vettel-Webber karambol másnapján, az angolok egyik világbajnoka, Jenson Button is igyekszik nyomás alatt tartani ellenfeleit.

”Ha félreértésed van valakivel, és ütköztök, szem elől veszítheted a labdát, és úgy gondolhatod, a legfontosabb a csapattársadat legyőznöd. Az ilyesmi visszavetheti a teljesítményed. Lehet, hogy Kanadában már minden rendben lesz köztük, bár én remélem, nem” – idézte Buttont az autosport.com.

A konfliktus szakmailag is a rivális kárára mehet szerinte: ”Lehet, hogy kibékülnek, de ha nem, akár információkat is elhallgathatnak egymás elől, igaz, nem tudom, náluk ez hogy működik”.

Az RBR-é (Red Bull Racing) az első futam óta a leggyorsabb autó, hétből futamból mégis csak háromszor nyert, csakúgy, mint a lassabb McLaren. ”Vicces, hogy övék a legjobb kocsi, mégsem győztek annyit, amennyit győzhettek volna” – jegyezte meg Button, aki a Török GP-n második lett Hamilton mögött, miután a Red Bullok kiestek előlük. Ők is előzgették, de nem lökték ki egymást, az RBR-főnök Chris Horner meg is dicsérte őket.

Vettel és Webber még nem beszélték meg az esetet, de az ausztrál már jelezte, szeretné tisztázni a helyzetet csapattársával, még ha egyetérteni nem is fognak.