Ivó, Milán
EUR 384,79 Ft
USD 363,17 Ft
5 °C
26 °C

Petrov: Nem ütköztem volna Alonsóval

2010.11.15. 11:54
A Ferrari elszúrta a taktikát, de az orosz nem védte volna keményen a helyét, ha a spanyol megpróbálja leelőzni.

Elveszítte a világbajnokságot a futam előtt vb-favorit Fernando Alonso Abu-Dzabiban, csak hetedik lett, Sebastian Vettel első, és megnyerte a címet.

A Ferrari a futam után elismerte, elrontotta a spanyol taktikáját, túlzottan csak Webberre figyeltek, így Vetteltől nagyon lemaradtak, és Vitalij Petrov miatt nem tudtak visszajönni.

Az orosz tökéletesen fogta a spanyolt a futam kétharmadán át, a kétszeres bajnok csak egyszer próbálkozott a leelőzésével, de abba sem mert belemenni, lecsúszott a pályáról.

"Webber hozott rajtunk, választanunk kellett, hogy kereket cserélünk mi is, és Webber előtt maradunk, vagy nem állunk meg, és elénk kerül. A futam után már látjuk, ha kint maradunk, mint Button, talán az elég lett volna. Lehet, hogy ez volt a helyes döntés, de nagyon könnyű a helyes stratégiát megmondani a verseny végén. Nem tehetünk már semmit, valaki jobb munkát végzett nálunk" - nyilatkozta sportszerűen Alonso, aki semmit nem kockáztatott a vb-győzelemért.

Csapata azt kérte tőle a rádión, használja az óriási tehetségét, de ez most nem jött ki, nem tudott vagy nem mert előhúzni semmi újat a Renault ellen.

Pedig Petrov elárulta, nem lett volna kemény, a favorit kiütését nem reszkírozta volna: "Csak tettem a dolgom, ha megpróbált volna leelőzni, nem akartam volna ütközni vele, de ennek a lehetősége sem merült fel. Sokáig csatáztam Fernandóval, a kocsi végsebessége jó volt, kézben tartottam a helyzetet".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!