Vettel: Úgy néztem ki, mint egy kislány

2010.11.16. 13:23
A nyertes még mindig nehezen fogja fel, hogy vasárnap megnyerte az idei Forma-1-es világbajnoki sorozatot, és az F1 történetének legfiatalabb vb-győztese lett.

A konstruktőri vb-címet is begyűjtő Red Bull istálló 23 éves pilótája, Sebastian Vettel a Salzburgban megtartott keddi évadzáró sajtótájékoztatóján beszélt vb-sikereiről, kitért arra is, hogy Abu-Dzabiban sírva fakadt a világbajnoki első helyet jelentő futamgyőzelme után.

„Úgy nézhettem ki, mint egy kislány, de szerencsére rajtam volt a sisak, így senki nem láthatta – mondta Vettel. – Eddig még nem jutott arra időm, hogy átgondoljam, mi is történt velem a szezon alatt. Vasárnap óta folyamatosan úton vagyok, minden gyorsan történik, időre lesz szükségem, hogy feldolgozzam a sikert.”

A német versenyző elárulta, az Abu-Dzabi Nagydíj után mindent megbeszéltek csapattársával, Mark Webberrel, aki az utolsó futamig szintén versenyben volt a világbajnoki címért.

„Úgy gondolom, mindkettőnknek jót tett, hogy visszatekintettünk az idei évre, és mindent át tudtunk rágni nyugodtan”.

A két pilóta között többször voltak nézeteltérések, egyszer össze is ütköztek.

„Ausztriában és Németországban is Vettel-mánia van, amelyre Sebastian teljes mértékben rászolgált” - mondta a 34 éves Webber.

A Red Bull kedden elutazik az angliai Milton Keynes-ben található központjába, ahol az összes munkatárs köszöntheti a versenyzőket és a csapat tagjait. Este újabb repülőút vár az F1-es stábra, visszarepülnek Abu-Dzabiba, ahol a pilóták kétnapos quad-túrán vesznek részt szerdán és csütörtökön, majd péntektől már az új F1-beszállító Pirelli gumijait tesztelik, és a következő szezonra készülnek.

„Az autóban töltött idő lesz a legnyugalmasabb” - reagált a program ismertetésekor az F1 legfiatalabb bajnoka.