Kubica navigátora elmondta, hogy buktak

2011.02.07. 23:25

Részletesen elmesélte a Gazzetta dello Sportnak Robert Kubica navigátora, hogyan szenvedtek balesetet vasárnap egy észak-olaszországi ralin.

Az eddigi hírek szerint beton vagy kőfalnak ütköztek, arról csapódtak a szalagkorlátnak, de Jakub Gerber elmondta, szó sem volt ilyenről.

"Lecsúsztunk az ívről, neki a szalagkorlátnak, azt horzsolva mentünk egy darabig, de aztán megszűnt, majd folytatódott a korlát, és a következő felnyársalta a kocsit. Az autó teljes hosszában keresztül ment a kasztnin, azonnal láttam, hogy Robertnek komoly baja van. Szinte rögtön elájult, én meg kimásztam az ablakon, mert az ajtó beragadt" - nyilatkozta Gerber, aki karcolás nélkül megúszta.

A navigátor a korlátot okolja, ami ha a kanyar teljes hosszában van az út mellett, valószínűleg tovább is tudtak volna menni.

"A szünet a két korlát között értelmetlen, de az autó eleje is túl könnyen sebezhető. Nem először történik ilyen, valamit lépnünk kellene már" - mondta a mitfahrer.

Kubica életveszélyesen megsérült, jobb alkarját majdnem elveszítette, de már lábadozik, ha minden jól megy, teljesen felépülhet. Pedig élete nem sokon múlt, rettentően vérzett, és egy óra kellett, míg kiszabadították a roncsból.

"A mentő azonnal odaért, a tűzoltók is hamar, csakhogy nem volt olyan eszközük, amivel el tudták volna vágni a kasztnit. Várnunk kellett egy másik csapatra, és azzal is időt vesztettünk, hogy a helikopter nem szállhatott le a baleset helyén, ezért arrébb kellett vinni Robertet."

Összességében kijelenthető, Kubica minimálisat hibázott, megcsúszott a reggel még nedves aszfalton, és pechje volt az értelmetlenül, illetve veszélyesen kiszerelt szalagkorláttal, míg navigátorának szerencséje.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport