Ne kapjon elég benzint Hamilton, essen ki

2011.02.26. 13:00

Újabb részletet közölt az angol The Sun Bernie Ecclestone hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből. (No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone)

Azt eddig is tudtuk, hogy a 2007-es Magyar Nagydíjon a spanyol világbajnok, Fernando Alonso megzsarolta a McLaren csapat vezetőjét, Ron Dennist - titkos emaileket akart nyilvánosságra hozni a kémbotrányról -, de az csak most derült ki, hogy azt is szerette volna, ha Lewis Hamilton nem ér célba.

Alonso nem tudta elérni, hogy csapattársa kevesebb benzint kapjon, mint amennyivel biztosan nem ér célba. Ha a terve teljesül: nyugodtan versenyezhetett volna, hiszen az utolsó körökben Hamiltonnak nagyon vissza kell vennie a tempóból.

Az egyelőre még nem teljesen nyilvánvaló, de eléggé valószínű, hogy Alonso az időmérő edzésen tudta-e, hogy a csapat nem teljesíti a kívánságát, ezért döntötte el, feltartja a boxban, hogy már újabb gyors kört ne tudjon menni. A versenybírók kiszúrták feltűnő akcióját, ezért öthelyes büntetést kapott, míg Hamilton az élről vághatott neki a magyar versenynek.

Ecclestone nem szeretné, ha megjelenne a könyv, jóllehet már tíz éve megállapodott a szerzővel, mert a családjáról is belekerültek részek, erre pedig nem adott megbízást.