Ivó, Milán
EUR 384,85 Ft
USD 363,46 Ft
5 °C
26 °C

Anyaghiba kétszázötvennél

2011.04.08. 13:02

Kétszáznyolcvanról fékezett Vitalij Petrov a Maláj Nagydíj első szabadedzésén, amikor autójának bal első gumija féktávon durrdefektet kapott. A gép nagyjából 250 körül pördült meg, a kerékfelfüggesztés teljesen szétroncsolódott, a kocsi kipörögte magát, és megfogta a sóderágy.

Nem sokkal előtte a másik Renault-nak is hasonló problémája volt, Nick Heidfeld autóján fékezéskor a jobb első kerék blokkolt, de ő vissza tudott kocogni a depóba.

A Renault nem engedte ki gépeit a pályára, amíg nem tisztázta, mi okozhatta a baleseteket: néhány óra múlva megállapították, anyaghiba lehetett, mert mindkét felfüggesztés-alkatrész olyan új kötegből került a kocsikba, amiből korábban nem használtak semmit.

A második szabadedzés felétől mentek újra a Renault-k, minden gond nélkül. Heidfeld nyolcadik, Petrov 13. lett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!