Nyugi, Felipe, a Ferrari szerelmes Alonsóba

2012.04.05. 11:09

A Ferrari minden fórumon igyekszik védeni Felipe Massát, siralmas melbourne-i teljesítménye után még új kasztnit is kapott, hátha abban van a hiba, de így is nagyon lemaradt a futamot megnyerő csapattársától, Fernando Alonsótól: továbbra is fennáll a brazil kirúgásának veszélye. Az olasz sajtó már fixen írta, hamarosan jön a legutóbb szenzációsan vezető, a Ferrarinál már korábban tesztelő Sergio Perez, de az istállónál ezt cáfolják.

Massa brazil barátja, az F1-ből tavaly kikerült Rubens Barrichello szerint van visszaút a gödörben lévő pilótának.

"Nem a sebességével van probléma, ez olyan dolog, amit csak ő képes megoldani. Be kell csuknia a szemét és lazítania kell, emlékeznie rá, hogy azért versenyez, mert szeret. Amikor kételkedtem magamban, én is megfeledkeztem ezekről, ám aztán eszembe jutott, hogy azért csinálom, mert szeretem. Relaxálnia kell, és akkor megoldódnak a gondok" - nyilatkozta Barrichello a globoesporte.com-nak.

Az F1-es indulások rekordere kiemelte, hogy Massának különösen nehéz dolga van zseniális csapattársa miatt: "A Ferrari szerelmes Alonsóba, mert ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb, vagyis Felipének magas szintet kell megugrania".

A spanyolért ráadásul két hete még inkább rajonganak munkaadói, Malajziát az esélyek ellenére, tényleg a semmiből nyerte meg. Még a világbajnokságot is vezeti két futam után, erre senki nem számított, mivel még főnökei is dobogóra esélytelennek tartották a problémás F2012-es kocsit.