Az időmérő-18. Schumacher védi csapatát

2012.04.21. 17:12

Csak a 18. helyről startolhat a Bahreini GP-n Michael Schumacher, már az első harmadból sem jutott tovább, mert a caterhames Heikki Kovalainen az utolsó pillanatokban 13 ezreddel megverte. Mivel a német már a boxban volt, nem vághatott vissza, egyetlen kört futott csak.

Dühösen szállt ki az autójából, és dobta le a kesztyűit, a csapat elárulta, az állítható hátsó szárnyával (DRS) volt gond, ezért nem engedték ki újabb körre. Norbert Haug azt mondta, meg akarták javítani a szárnyat, hogy a következő harmadban már működjön, miközben remélték, hogy az az egy kör elég lesz a továbbjutáshoz.

Schumacher visszamehetett volna DRS nélkül is, de megvédte a Mercedes döntését: "Újabb körrel másmilyen (lágy) gumin próbálkozni ésszerűtlen lett volna. Most nem maradt más, mint nyomni neki".

000 DV1154694
Fotó: Karim Jaafar

Vagyis a hétszeres bajnok gumit akart spórolni, nem áldozott fel egy új szettet, arról pedig nem beszélt, hogy egy közepes garnitúrán nem faraghatott-e volna 13 ezredet.

"Sajnálom Michaelt, elég gyors volt a jó rajthelyhez, amint azt bizonyította idén a két negyedik és a harmadik helyével az időmérőkön. A hátsó szárny mechanikája fosztotta meg a jó eredménytől, de vasárnap még így is végezhet elől. Hosszú távon is gyors, és rengeteg friss gumija maradt" - fókuszált a pozitívumokra Haug.

Az biztos, hogy remek állapotú abroncsai vannak, és ha jól rajtol, valóban igen messzire juthat. A Mercedes erősen fogyasztja a gumit, így Schumacher a többiekénél több kiállásos taktikával mehet.

A másik Mercivel Nico Rosberg ötödikként indul.