Brawn: Schumacherrel kezdenünk kell valamit

2012.05.28. 08:52

"Mit is mondhatnék, kár érte, hogy így végződött. De legalább a benzinpumpának semmi köze a rajtincidenshez. Persze duplán csalódást keltő az egész, mert titkon a dobogóban reménykedtem" - nyilatkozta monacói kiesése után Michael Schumacher.

A német az időmérőt megnyerte, ugyan barcelonai büntetése miatt csak hatodikként rajtolhatott, mégis kimondottan győzelemben reménykedett. Ezzel szemben már a rajtnál leszorította őt Romain Grosjean, kész csoda, hogy tovább tudott menni, majd a futam kétharmadánál a technikai gond vetett véget a napjának.

 mgros

Katasztrofális pechszéria sújtja, hat futamon két pontot szerzett: Ausztrália-váltóhiba, Malajzia-Grosjean kiütötte, Kína-rosszul tették fel a kerekét, Bahrein-elszúrt időmérő miatt utolsóként rajtolt, Barcelona-nekiment Sennának. És most a benzinpumpa.

A sportigazgató Norbert Haug szerint a lényeg, hogy bebizonyosodott, Schumacher tudna nyerni, ha csak pusztán a sebességén múlna: "Nagy kár Michaelért, megmutatta, hogy elég gyors a győzelemhez. El fog jönni az ő ideje, amint azt a pole-t érő idővel is bizonyította".

"Kiábrándító, ami történt, főleg mert nagyszerűen teljesített ezen a hétvégén, és legalább pontokat szerezhetett volna. Meg kell szüntetnünk a problémákat, amik üldözik őt, már Kanadától kezdve" - mondta Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke.

Schumacher tavaly Montrealban érte el visszatérése óta a legjobb eredményét, negyedik lett, sokat előzött, úgy vezetett, mint régen.

"Kanadába magammal viszem ennek a hétvégének a pozitívumait. A pályának feküdnie kell nekünk, normális, tiszta versenyben reménykedem" - beszélt igencsak mindennapi elvárásairól a hétszeres világbajnok.

Két hét múlva újra dobhat, és ha úgy kijön neki a lépés, mint Monacóban szombaton, bármi lehetséges.