Élő fallal takarták Raikkönen új szárnyát

2012.07.21. 08:53

46 ponttal van lemaradva a vezető Fernando Alonsótól, csak 5. a pontversenyben Kimi Raikkönen, de nem mondott még le arról, hogy világbajnok legyen.

„Semmi okot nem látok, hogy miért ne próbálhatnám meg. Nem körözgetni jöttem, de azt nem tudom, hogy odaérünk-e az elejére. Adunk magunknak egy esélyt, és megyünk, ahogy tudunk, persze pár dolgon ehhez javítanunk kell" - idézte az Autosport az exbajnokot.

Több dobogós hely mellett visszatérése óta első győzelmét még nem tudta megszerezni, a maximumot egyelőre nem tudták összehozni.

„Még mindig nem vagyunk 100 százalékon, de erre számítottam is, nem gondolhatod, hogy minden tökéletes lesz. Fiatal még a szezon, és eléggé elöl vagyunk ahhoz, hogy bármit is kizárhassunk."

Rengeteg múlik azon, milyen új alkatrészeket kapnak a gyárból, idén talán az eddigi legnagyobb most hétvégére, Hockenheimre érkezett meg: a Mercedeséhez hasonló szuper DRS, ami a légbeömlő melletti nyílásoknál kezdődik, és természetesen a hátsó szárnyig tart. Máshogy működik viszont, mint a Mercié, a pénteki szabadedzésen élő fallal takarták Raikkönen autóját, hogy álló helyzetben ne lehessen fényképezni. A két kis nyíláson ömlik be a levegő egészen a hátsó szárnyig:

 lotusdrs

„Általánosságban véve elég erősek voltunk mindenhol. Csak dolgoznunk kell és fejlesztenünk. Ha mindent 100 százalékig jól csinálunk, és ugyanúgy tudunk fejleszteni, mint a többiek, akkor kell, hogy legyen esélyünk (a vb-re)" - nyilatkozta a finn az újítások fontosságáról.

A DRS-t akkor fogja a vasárnapi Német GP-n használni Raikkönen, ha a szabadedzéseken beválik. Pénteken nem nagyon volt lehetőség kipróbálni, rengeteget esett mindkét tréningen.