Nonszensz vitán múlik, Hamilton marad-e

2012.07.31. 15:40

Továbbra is Lewis Hamilton szerződés-hosszabbítása a fő téma a McLarennél. Hétvégén kiderült, hogy Ron Dennis nem akar fizetésemelést adni pilótájának, keményen beszólt neki, ám úgy tűnik, nem is ez Hamilton legnagyobb baja, hanem hogy győzelmei után le kell adnia a kapott serleget és a sisakját a McLaren-múzeumnak.

Ron Dennis McLaren-elnök, korábbi csapatfőnök 31 éve, mióta átvette az istállót, elveszi ezt a két tárgyat a versenyzőitől, ám legutóbbi hungaroringi győztesnek ez nem tetszik.

"Ron Dennisé az összes serleg, a trófeaszobába kerülnek, a pilóták másolatot kapnak. Sok más csapatnál a pilóták megkapják az eredetit. Autóversenyzőként két dologért dolgozol, két dolgot akarsz magaddal vinni haza, a bukósisakodat és a serleget. Nekem ezek felbecsülhetetlenek. Nem érdekel, ha nem adják nekem ajándékba a kocsim, a másik két dolog az, amiért és amiben vért izzadsz, és azokat a csapat jelenleg megtartja. Szóval bármilyen szerződést is kötök a jövőben, ez kulcskérdés lesz benne. Szerintem nem állítok senkit nehéz döntés elé, és a karrieremről van szó, a szerződésemről, ami a pályafutásum utolsó szakaszát határozhatja meg, úgyhogy komolyan gondolom mindezt" - idézte az Autosport Hamiltont.

A jelenlegi csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem látja borúsan a helyzetet: "Lewist régóta ismerem, jól megértjük, bízunk és tiszteljük egymást. Nem tűnik ez nagy akadálynak. Meglátjuk".

Hamilton szerződése évvégén lejár, de még nem hosszabbítottak.