Button beintett Hamiltonnak

2012.08.31. 15:49
Jenson Button kijelentette, nem hajlandó segíteni a pontversenyben nála sokkal jobb helyen álló Lewis Hamiltonnak. Utóbbi ráadásul nem is akarja ezt: külön kérte a McLaren-fejeseket, hogy ne csináljanak Buttonból másodhegedűst mögötte.

Jenson Button leszögezte: nem hajlandó másodhegedűst játszani Lewis Hamilton mögött, és azt is kijelentette, hogy nem fogja a most vasárnap zajló belgiumi futamon csapattársát maga elé engedni, még akkor sem, ha ezzel Hamilton pontszerzési esélyeit rontja.

„Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, és hogy győzzünk. Alig járunk a bajnokság felénél, úgyhogy még semmi sincs eldöntve. Elég furán néznének ki a versenyek, ha csak tizenkét versenyző küzdene az elsőségért, a másik tizenkettő szerepe pedig lekorlátozódna arra, hogy segítik a pontversenyben jobban álló csapattársaikat, ahelyett, hogy a saját győzelmükért harcolnának” – fejtegette Button.

A 2009-es világbajnok a reménytelennek tűnő hetedik helyen áll a pontversenyben, 88 ponttal lemaradva a vezető Fernando Alonso mögött, míg Hamilton a negyedik, és csak 47 ponttal áll Alonso mögött. Neki még vannak reális esélyei arra, hogy behozza a hátrányt, de Buttonnak gyakorlatilag már csak matematikai esélyei vannak arra, hogy az élen végezzen.

Mindazonáltal Lewis Hamilton nem rágott be csapat- és honfitársa nyilatkozatára, sőt, mélyen egyetért Buttonnal. Annyira, hogy külön kérte a McLaren csapatfőnökeit, ne hozzák őt ilyen kellemetlen helyzetbe. „Természetesen láttunk már olyat, hogy a nyerő helyzetben lévő versenyző elengedi a pontversenyben jobban álló csapattársát, de én irtózom az ilyesmitől. Ez nem verseny, nem küzdelem, nem kihívás. Így pedig nem szeretnék világbajnok lenni” – mondta Hamilton.