A McLaren gyorsan meggyőzné Hamiltont

2012.09.10. 14:42

A Forma-1-es McLaren-csapat a következő napokban felgyorsítja tárgyalásait a szerződéshosszabbításról a vasárnap Monzában győztes pilótájával, Lewis Hamiltonnal.

Az elmúlt időszakban felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a 2008-ban világbajnok brit elhagyja a wokingi istállót, sőt már meg is egyezett a Mercedesszel. A McLarennél ezt cáfolják.

"Azt akarjuk, hogy Lewis maradjon, természetesen akkor, ha ő is maradni akar - mondta az Olasz Nagydíj után Martin Whitmarsh csapatfőnök. - Nincs B tervünk, vele számolunk a jövőben is."

Maga a pilóta óvatosan fogalmazott jövőjével kapcsolatban, mert mint mondta, jelenleg csak a mostani szezonnal foglalkozik, és azzal, hogy a McLarennel minél előrébb végezzen. Annyit megerősített viszont a hétvégén, hogy nem tudja, hol versenyez jövőre.

A találgatásokat Eddie Jordan egykori Forma-1-es csapattulajdonos indította el, a BBC szakkommentátoraként még a monzai versenyhétvége előtt arról beszélt: a megállapodás már küszöbön áll arról, hogy Hamilton átveszi Michael Schumacher - esetleg Nico Rosberg - helyét a Mercedesnél.

Az ügyben hétfőn megszólalt Ron Dennis McLaren-elnök is: "Teljesen felesleges lenne bármit is mondanom, ami alááshatná Martin tárgyalási pozícióját. Az ő feladata, hogy elérje, amit akarunk, és most jobb pozícióban vagyunk, mert újra bebizonyítottuk, nagyon erős autónk van. Ha Lewis nyerni akar, a McLarennel nyerhet".

Vasárnapi sikerével Hamilton feljött a második helyre az összesítésben, hátránya Fernando Alonsóval szemben 37 pont, ami hét futamon ledolgozható.