Jenson és az RBR kiesett, tökéletes vasárnap

2012.09.10. 00:12

Sergio Perezhez hasonlóan nagyot ment Alonso is az Olasz GP-n, a mexikói 10, a spanyol 7 helyet javított, 10.-ről lett 3. Szombaton autóhiba miatt kvalifikált a középmezőnybe, de a futamon már nem volt gondja, egészen a második helyig ment fel, a végén épp Perez szorította hátrébb.


"A szombati problémák miatt nehezen gondolhattunk győzelemre, ha az lehetetlen, akkor a dobogóra kell mennünk. Minden szimuláció és jóslat azt mutatta, ez sem lehet meg, szóval sokkal jobban sikerült, mint számítottuk. Jenson és a két Red Bull ráadásul kiesett. Tökéletes vasárnap" - nyiltkozta Alonso.

A ferraris 37 ponttal vezeti a világbajnokságot, majdnem visszaszerezte teljes Spa előtti fórját. Belgiumba 40-nel ment, a rajtnál kiütötte Romain Grosjean, akit amiatt Monzára el is tiltottak. 24 pontja maradt akkor, ám most a dolgok számára szerencsés alakulása miatt újra jelentős az előnye.

Hamilton volt a legtávolabbi riválisa, pont ő nyert, a veszélytelen Perez lett a második, Button, Vettel és Webber műszaki hiba miatt kiesett. Kimi Raikkönen ötödik lett.

A mezőny Alonso mögött nagyon szoros, Hamilton 37, Raikkönen 38, Vettel 39 ponttal van lemaradva.