Alonso kemény dió, és ott van Raikkönen

2012.09.22. 00:08

Sorra vette ellenfeleit a hétvégi szingapúri futam előtt Lewis Hamilton, aki 37 ponttal lemaradva második a világbajnokságban Fernando Alonso mögött, és eggyel előzi Kimi Raikkönent, kettővel Sebastian Vettelt.

Tudja, ő, mint üldöző már nem hibázhat, az élmezőnyből csak Alonso teheti meg, hogy eldob egy-két versenyt. A mclarenes szerinte ez nem kis előny, legalábbis az tűnik ki abból, hogy nem igazán optimista.

Arra, hogy Alonso legyőzhető-e idén a világbajnokságért, így felelt: "Nagy nehézségek árán, kemény lesz. Hihetetlen sorozata volt a szezon közepén, és még jobban vezetne, ha nincs a spái baleset. Azon a hétvégén gyorsabb volt nálam, még jobban le lennék maradva. Remekül dolgozott eddig, de abban bízom, a szezon további részében mi leszünk a jobbak, kiegyensúlyozottan támadunk, és nyomás alatt tartjuk".

Ráadásul az 1-2 pont előny semmi, Hamiltont sokkal jobban szorongatják, mint ahogy ő szorongatja Alonsót.

"Mint címvédő nyilvánvalóan erős esélyes, nagyszerű a kocsija, mindenhol gyors. Megelőlegezem, hogy most hétvégén nehezen lesz verhető" - dicsérte az angol Vettelt, aki meg is nyerte a pénteki szabadedzést.

Arra, hogy négyük közül ki emelkedik ki a végén, nehezen felelt, ám az kiderült, Kimi Raikkönent (Lotus) sem írta még le, annak ellenére, hogy a finn futamgyőzelem nélkül áll. (Alonsónak és Hamiltonnak 3-3, Vettelnek egy van.)

"Nem tudom igazából, mire számíthatunk, még a Lotus is nyerhet, és a Red Bull is belehúzhat. Csak a saját munkámra figyelek, lelkesít az a sebesség, amit az utóbbi hétvégéken mutattunk."

Hamilton még az átigazolási káosz is hátráltathatja, de állítja, arra "nem is gondol".