Majd' megütött a guta, mikor megállt a gép

2012.09.23. 18:11
A szingapúri Forma-1-es nagydíjat váltóhiba miatt feladó Lewis Hamilton az összes hátralévő versenyt megnyerné.

Fel kellett adnia a Forma–1 Szingapúri Nagydíját Lewis Hamiltonnak, aki az élről rajtolhatott, és sokáig vezetett is a versenyben. A McLaren versenyzője a 23. körben állt ki, csapata még a verseny alatt megerősítette, hogy a váltóhiba okozta a problémát.

„A guta megütött, amikor megállt az autó. Nagyon jó hétvégénk volt. A kiesés előtt tartottam az előnyömet, jó volt a tempóm. Könnyű győzelem lett volna, de végül nem így történt. Mindenesetre a Red Bull jó munkát végzett, Buttonnak is jó versenye volt. Hat nagydíj van még hátra, nagyon bele kell húznom, meg kell nyernem a hátralévő versenyeket, ha akarok valamit. Nem adom fel, a végsőkig harcolni fogok. A kiesésemmel sokkal nehezebb helyzetbe kerültem, de ahogy mondtam, még hat verseny van hátra a világbajnokságból" - mondta a McLaren pilótája a Szingapúri GP után a BBC-nek. Hozzátette, nehéz lesz ledolgozni a hátrányt a riválisokkal szemben, ha ők egymás után fejezik be a versenyeket.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint is meg lehetett volna a szingapóri győzelem. „Nagyon csalódottak vagyunk. Lewis jó tempóban ment, vigyázott a gumikra, és mindent megtett, hogy megnyerje a versenyt. Nehéz helyzetben vagyunk, de még hat verseny van hátra a vb-ből. Tisztában vagyunk azzal, hogy jó az autó és erős a csapatunk. Két hét múlva Suzukában egy nehéz nagydíj vár ránk, de remélem, hogy erősek leszünk" - fejezte ki reményét Whitmarsh.

A világbajnoki pontversenyt 194 ponttal vezeti Alonso, Vettel a második 165-tel, Raikkönennek 149 pontja van, Hamilton pedig 142 pontos.