A McLaren ráígér a Mercire Hamiltonért

2012.09.25. 13:10

Úgy néz ki, enged a McLaren Lewis Hamilton béremelési követeléseinek, és annyit, de lehet, hogy többet is fizetne a pilótának az új szerződésért, mint az angolt csábító Mercedes.

Az Autosport úgy értesült, Ron Dennis cége, illetve istállója hajlandó átlagban évi 11 és fél millió fontot adni húzóemberének, csak hogy ne igazoljon a riválishoz. Hamilton többéves megállapodása év végén kifut a McLarennél, eszerint évről évre többet keresett, a csúcson 15 millió fontot. A Merci állítólag 20 millió fontos zenitet garantálna az exbajnoknak, amit most már a McLaren is megadna, sőt.

Jelenleg az a kérdés, megéri-e Hamiltonnak a 2007, vagyis a klasszis érkezése óta évről évre minimum két futamot megnyerő McLarentől a 2010-es indulása óta mindössze egyszer győző Mercedeshez szerződnie csak azért, mert ott szabadabban köthetne egyéni szponzorszerződéseket. Ráadásul úgy tudni, a McLaren, ami inkább csapatszinten köt reklámszerződéseket, amikből a pilóták is részesülnek, ezen a téren is kárpótolná a versenyzőt, és emelne a győzelmi prémiumán.

Korábban sokan biztosra vették, Hamilton már elkötelezte magát a Mercihez, ám ezt a pilóta és a McLaren is cáfolta. Szinte biztosan folynak a tárgyalások Hamilton menedzsmentje és az istállók között.

A Hamilton-McLaren-viszony három hete, a Belga GP után jutott mélypontra, amikor Hamilton azt mondta, nem tudja, hogy indul jövőre. Monzában nyertek, és a siker jót tett a kapcsolatuknak, amit még a hétvégi, szingapúri, élről kiesés is sem tudott visszavetni - legalábbis a helyszíni újságírók, illetve Martin Whitmarsh McLaren-főnök szerint is sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb volt Hamilton - még a kiállás után is -, mint a korábbi nagydíjakon.

Ha eldől a brit sorsa, a jelenleg kaotikus átigazolási piacon is elkezd rendeződni a helyzet.