A Red Bullt idegesíti Alonso

2012.09.27. 09:47

Negyedszer nyert a szezonban a Red Bull, amikor Sebastian Vettel vasárnap első lett Szingapúrban. A német ezzel végérvényesen visszajött a vb-harcba is, 29 ponttal van lemaradva a vezető Fernando Alonsótól hat futammal a vége előtt.

"Sosem láttam még ennyire koncentráltnak, impresszív volt, ahogy vezetett. Sosem adta föl, és most már teljesen nyitott a bajnokság" - dicsérte pilótáját Chris Horner csapatfőnök.

Vettel másodszor nyert idén, Alonso is csak háromszor, a spanyolt kiegyensúlyozottsága tartja az élen. 14-ből 13-szor szerzett pontot és nyolcszor állt dobogón, ami különösen zavarja Hornert: "Nyomulunk tovább, de pontokat kell elvennünk Fernandótól, ami csak úgy lehetséges, ha autók kerülnek közénk és közé. Idegesítő, hogy Fernando mindig ott ugrál a dobogón a nagydíjak után".

Vettelnek viszont van tapasztalata benne, hogyan kell befogni a spanyolt. "Semmi nincs veszve, Seb 2010-ben 25 ponttal volt lemaradva (Alonsótól) kettővel a vége előtt, ami bizonyítja, hogy minden lehetséges" - emlékeztetett a menedzser.

Vettel két éve lefaragta a hátrányát a hajrában, és az utolsó futamon világbajnok lett Alonso előtt.